Disse enkle tipsene gir deg bedre priser på musikkinstrumenter og tilbehør

Mange nordmenn spiller ett eller flere instrumenter, og musikkinteressen kan være en både morsom, kreativ og avslappende hobby. Selv om det finnes gode ordninger for utlån av instrumenter til barn og ungdommer som spiller i korps eller med kulturskoler, kan det likevel være kostbart med både instrumenter til voksne og tilbehør og reservedeler til barnas instrumenter. Med noen enkle tips er det mulig å spare noen kroner.

Velg et instrument som er tilpasset behov og ferdigheter

Hvis du tar en titt på utvalget hos en nettforhandler som DanMusikk, vil du raskt oppdage at du kan velge mellom instrumenter i en rekke ulike prisklasser. I den forbindelse er det greit å huske på at det dyreste alternativet definitivt ikke alltid er det beste valget for en amatør.

Det er mulig å spare en god del penger på å velge et instrument som er godt og robust, men uten alt for mange «fancy» funksjoner som en amatør sannsynligvis uansett ikke har bruk for. Det samme gjelder for instrumentets kvaliteter og materialvalg, det er ikke alltid en nybegynner vil kunne få full uttelling av mer eksklusive og kostbare konstruksjoner.

Sammenligne priser og kjøp på både instrumenter og tilbehør på nett

Norge er et relativt begrenset marked for nisjebransjer som musikkinstrumenter og tilbehør, derfor kan det definitivt lønne seg å sammenligne priser på nett. For mange er nærmeste fysiske musikkbutikk mange mil unna, og en liten butikk vil aldri ha det samme utvalget som en nettforhandler som retter seg til hele landet.

Det er selvfølgelig fint å støtte lokale fysiske musikkbutikker når det lar seg gjøre, ikke minst når det gjelder reparasjoner og service på instrumenter. Slike ting gjøres fortsatt best i den fysiske verden, men nettbutikker har etablert seg som det beste alternativet for innkjøp av nye instrumenter og tilbehør til disse. Litt forarbeid gjør at du kan spare relativt mye penger.