Slik kan du bruke mobilen som GPS uten å være til fare for trafikken

Et stort antall nettbaserte selskaper tildeler for tiden flere fraktalternativer. En favoritt blant mange i disse dager er å få bestillingen brakt til en pakkebutikk, hvor du så selv henter de kjøpte produktene når det passer inn i kalenderen din. Leveringstypen er derfor virkelig smertefri, og i mange tilfeller også den rimeligste leveringstypen.

På samme måte kan du foretrekke å velge å få det levert hjem til deg eller til din arbeidsplass. En gang i blant blir fraktløsningen litt dyrere, men samtidig ganske smertefri. Den lettest kjøpte leveringsversjonen kan ikke nektes å hente bestillingen selv, men dette er betinget av at du bor i kort avstand fra e-butikkens adresse.

Leveringstiden kan vise seg å være svært viktig når du trenger produktet i løpet av få sekunder, og i dette tilfellet er det ganske sentralt at vi dobbeltsjekker forventet leveringsdato for det aktuelle produktet.

at de ansatte har fri.

Noen nettbutikker sørger for levering uten kostnad, men vanligvis under forutsetning av at du handler for et bestemt beløp. I tillegg kan du ta den billigste typen levering, som ofte – enten du er i nærheten av Århus, Frederikssund eller Skagen – vil være å få pakken levert til et hentepunkt.

Bestill hjem til deg eller til jobbadressen din

I dag er det spesielt hensiktsmessig for internettbrukere å foreta prissammenligninger hos forskjellige e-selskaper, og følgelig har mange nettbutikker sett seg nødt til å å redusere prisnivået på produktene deres – for barn, og dessuten også for voksne – ettertrykkelig, og til og med noen ganger utføre gratis levering.

Derfor kan det likevel være verdt tiden å sammenligne enkelte nettbutikker for rabattkoder før du handler, slik at du er på den sikre siden av å få den beste prisen.

Man må ikke se bort fra at dersom en nettbutikk markedsfører et produkt til en salgspris som er urealistisk overkommelig, så burde dette stort sett være en pekepinn på en uoppriktig e-butikk. Kjøp med standard betalingskort er imidlertid omfattet av en forskrift som beskytter folk mot falske nettbutikker.

Generelt anbefaler vi å handle med kort eller betale med mobiltelefon. Som en annen løsning bør du benytte deg av et avbetalingstilbud fra for eksempel ViaBill, i den grad du heller vil betale av på prisen i fremtiden.

Før noen handler i en nettbutikk kan de faktisk vurdere reglene for e-butikken, men det er ofte lite spennende.

Et alternativt forslag kan derfor være å sjekke om nettbutikken er medlem av e-merket, noe som skal være en indikasjon på at nettforhandleren godtar dansk lovgivning, og at nettbutikken noen ganger besøkes av advokater som behersker reglene på feltet. Dette er en god snarvei til en hjelpende hånd når du opplever problemer som følge av kjøpet.

I tillegg anbefaler vi at du er klar over de mest relevante reglene som gjelder i forbindelse med transaksjonen, for eksempel byttepolicyen som brukes av e-butikken. I forhold til det er det veldig viktig at du fortsatt beholder kjøpsbekreftelsen, slik at du kan være vitne til transaksjonen når som helst, uansett om du kjøper en gave til en voksen eller et barn.

Forsendelsestid kan være ekstremt viktig

Trustpilot resulterer i praktisk talt sikre muligheter til å vurdere meningene til ganske mange eksisterende forbrukere, og av den grunn støtter vi at du ser nettforhandlerens evalueringer før du legger inn bestillingen din.

Facebook produserer også alltid utmerkede snarveier for å få innsikt i nettbutikkens pålitelighet. I tillegg finnes det til og med internettselskaper hvor kunder kan gi uttrykk for en vurdering av kjøpsopplevelsen, som også kan brukes til å ta stilling til tidligere kunders erfaringer.

Kunnskap om varer og nettlager opprettholdes ofte, men vi ønsker ikke å ta ansvar for endringer som kan ha blitt gjort siden vi sist oppdaterte sidens informasjon.